Jderul flămânzilă

Denumire științifică: Gulo gulo

Știați că…

‣ îşi poate face adăpostul în crăpăturile stâncilor, în vizuini părăsite de alte animale, în peşteri, dar îşi construieşte propria vizuină şi sub stratul gros de zăpadă?

‣ vânează iarna săpând cu labele după câte un rozător ascuns chiar şi la 2-3 m adâncime în zăpadă?

‣ are un mod unic de deplasare înaintând prin rostogolirea în curbe mari? Această metodă de deplasare îl ajută să parcurgă mai repede distanţele şi să înainteze mai uşor prin zăpada.

‣ este un înotător excelent şi se poate căţăra rapid în copaci? Poate atinge în timpul deplasării chiar şi 15 km/ora.

‣ nu hibernează? Activ mai mult noaptea, parcurge distanţe de sute de kilometri în căutarea hranei, chiar şi iarna.

3ff315eaf1872eb6f986d499b5ad1d35