Porcii spinoși

Știați că…

‣ trăiesc în familii de câte 5-6 indivizi ocupând o vizuină care este de fapt un complex de încăperi?

‣ africani, viețuiesc în perechi monogame şi împart vizuinile cu alte cupluri din aceeași specie?

‣ în ciuda protecţiei date de ţepi, au câţiva prădători naturali printre care coiotul, râsul, puma şi lupul?

‣ fug cu spatele spre prădător, cu ţepii ridicaţi?

‣ nu au ţepi la naştere, puii fiind acoperiţi cu nişte peri fini?

‣ își împart atribuțiile de părinți? Atât femela cât și masculul au grijă de pui, de la naştera şi până la maturizarea lor?