Uriașii mărilor și oceanelor

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere cine sunt „Uriașii mărilor și oceanelor”, în cadrul unui nou modul al Școlii de Vară de la Antipa. De luni până vineri, între 26 și 30 august, începând cu ora 10:15, micuții vor afla de la specialistul muzeului drd. Mara Nilca informații și curiozități despre balenele, delfinii și rechinii care populează mările și oceanele planetei. Pasionată de oceanografie, coordonatoarea  cursului a petrecut timp în largul coastelor Islandei, în compania cetaceelor, în perioada în care a colaborat cu Muzeul Balenei din Husavik.

 

Oceanul, cel mai vast domeniu de viață al Terrei, nu ne este complet cunoscut nici până în zilele noastre. Deși balenele, delfinii și rechinii sunt printre cele mai studiate organisme acvatice, comportamentului lor  este încă învăluit în mister. Ce reprezintă „cântecul balenelor” sau de ce migrează rechinii –  sunt doar câteva dintre enigmele la care cercetatorii încearcă să găsească un răspuns. Timp de o săptămână copiii vor dezbate aceste subiecte, vom demonta mituri și vom acumula cunoștințe noi.

 

Copiii vor afla cum să diferențieze mamiferele marine de pești prin elemente cheie de recunoaștere, vor învăța despre speciile reprezentative de balene, delfini și rechini și vor „naviga” în apele Mării Negre să descopere speciile autohtone. Observând exponatele din muzeu, micuții vor învăța noțiuni de morfologie, iar prin activități practice și jocuri vor înțelege principalele metode de cercetare ale acestor vietăți.

 

 

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

 

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frați, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

 

Sponsor: MOL România

Parteneri: DaVinci Learning, Editura Art

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.