CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

26Noiembrie2020

Eveniment special

Noaptea Cercetătorilor 2020

26Noiembrie2020

Vineri, 27 noiembrie, de la orele 17:00, 18:00 și 19:00, vă invităm la Noaptea Cercetătorilor 2020, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Antipa. Evenimentul face…

Află mai multe

Eveniment special

Noaptea Cercetătorilor 2020

26Noiembrie2020

Vineri, 27 noiembrie, de la orele 17:00, 18:00 și 19:00, vă invităm la Noaptea Cercetătorilor 2020, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Antipa.

Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” și își propune sensibilizarea publicului asupra rezultatelor cercetării obținute prin experimente.

La ora 17:00 colegul nostru Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), vă va dezvălui din tainele meseriei de taxidermist. Veți afla, cu această ocazie, de ce Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea și restaurarea unor bunuri de importanță științifică și cum se obțin piesele care îmbogățesc colecțiile unui muzeu de științele naturii!

De la ora 18:00 veți afla de la Dr. Andrei Ștefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, cum să extragi ADN din fructe, un lucru care pare complicat la prima vedere. Așadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători și vom extrage ADN din fructe utilizând substanțe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă și detergentul de vase.

La ora 19:00, cei pasionați de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către colegele noastre Mariana Chioibașu și Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidență și Conservare!

Sponsor principal: MOL România

24Noiembrie2020

Expoziții temporare

ARcTic | Save the Blue Planet

24Noiembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Departamentul Scenografie și Eveniment Artistic din cadrul Universității Naționale de Arte vă invită sa vizionați „ARcTic | Save the Blue Planet”, o…

Află mai multe

Expoziții temporare

ARcTic | Save the Blue Planet

24Noiembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Departamentul Scenografie și Eveniment Artistic din cadrul Universității Naționale de Arte vă invită sa vizionați „ARcTic | Save the Blue Planet”, o nouă expoziție temporară găzduită la demisolul muzeului, începând cu data de 13 noiembrie 2020!

#ARcTic spune povestea a 6 specii din regiunile polare: krilul antarctic, musculița antarctică, caracatița uriașă, pinguinul imperial, cormoranul imperial și meduza gigant, toate afectate de poluarea produsă de om!

Cele 6 personaje au fost construite prin tehnici de reciclare creativă, ce îmbină materiale reciclabile, deșeuri și materiale neconvenționale cu led-uri, senzori de mișcare, motoare și mecanisme complexe. Publicul poate să admire și să interacționeze cu personajele ARcTice care sunt acum expuse la demisolul muzeului!

Expoziția „ARcTic | Save the Blue Planet” este un proiect cultural,co-finanțat de AFCN și Universitatea Națională de Arte.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

18Noiembrie2020

Expoziții temporare

Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal Național Neamț – Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț

18Noiembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț -Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri…

Află mai multe

Expoziții temporare

Expoziția „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” la Complexul Muzeal Național Neamț – Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț

18Noiembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț -Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă în perioada 18 noiembrie 2020 – 25 februarie 2021 la Piatra-Neamț.

Expoziția dezvăluie publicului amintiri despre personalități marcante ale zoologiei românești din ultima sută de ani: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum și Petre Mihai Bănărescu.

Structurată în cinci secțiuni, „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor” elogiază realizările științifice ale savanților prin expunerea de imagini inedite din viața acestora, de informații din biografia lor, de documente, cărți sau alte lucrări importante publicate de către aceștia, precum și a unor obiecte care au aparținut celor cinci personalități.

Sponsor principal: MOL România
Parteneri: Fish’n Bricks, Adevărul, Adevărul de weekend, Historia, Historia special
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com

Detalii: www.antipa.ro

11Noiembrie2020

Eveniment special

NOAPTEA MUZEELOR 2020 LA ANTIPA

11Noiembrie2020

Ediția specială ONLINE Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, vă invităm să participați alături de noi la Noaptea Muzeelor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de…

Află mai multe

Eveniment special

NOAPTEA MUZEELOR 2020 LA ANTIPA

11Noiembrie2020

Ediția specială ONLINE

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, vă invităm să participați alături de noi la Noaptea Muzeelor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”! Evenimentul va debuta la ora 19:00 și se va încheia la ora 23:00, iar vizitatorii noștri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului.

În prima întâlnire online a serii, de la ora 19:00, Dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, și despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.

La ora 21:00, în a doua întâlnire online cu Dr. Alexandru Iftime, biolog și muzeograf la Muzeul Antipa, veți afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic și veți afla care sunt speciile de pești și de nevertebrate care o populează.

Ediția online a Nopții Muzeelor la Antipa se va încheia la ora 23:00 cu prezentarea Dr. Tiberiu Sahlean despre fascinanta lume a viețuitoarelor cu sânge rece. Împreună cu specialistul muzeului vom face o incursiune în „Reptilia”, expoziție care vă provoacă să lăsați prejudecățile la o parte și să observați comportamentul unora dintre cele mai fascinante viețuitoare!

Noi vă dorim o seară relaxantă alături de noi și, nu uitați, chiar și în mediul online, #muzeulantipa este muzeul pentru care nu vrei să dormi!

Puteți viziona  ghidajele online accesând canalul de Youtube Muzeul Antipa:

Sponsor principal: MOL România

15Octombrie2020

Eveniment special

ARcTic

15Octombrie2020

Ne pare rău dar nu mai sunt locuri disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere! Vineri și sâmbătă (23-24 octombrie 2020), începând cu ora 19:00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”…

Află mai multe

Eveniment special

ARcTic

15Octombrie2020

Ne pare rău dar nu mai sunt locuri disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Vineri și sâmbătă (23-24 octombrie 2020), începând cu ora 19:00, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Departamentul Scenografie și Eveniment Artistic din cadrul Universității Naționale de Arte vă invită la Spectacolul ARcTic | Save the Blue Planet, un eveniment care se adresează publicului de toate vârstele! 

Spectacolul are loc în grădina Muzelui Antipa și este realizat de o echipă multidisciplinară formată din scenografi, ingineri, programatori, profesori, studenți, regizori, actori.

Printr-o abordare inedită, în care teatrul, dansul și arta scenografiei se îmbină cu tehnologia, #ARcTic spune povestea a 6 specii din regiunile polare: krilul antarctic, musculița antarctică, caracatița uriașă, pinguinul imperial, cormoranul imperial și meduza gigant, toate afectate de poluarea produsă de om!

Video-proiecții și costume interactive, acționate de tehnologie și animate de mișcările actorilor de la „Compania 9”, vor transpune publicul într-o atmosferă magică, pentru a surprinde pulsul unei lumi pure și fragile, lipsite de apărare în fața acțiunilor omului.

Cele 6 personaje au fost construite prin tehnici de reciclare creativă, ce îmbină materiale reciclabile, deșeuri și materiale neconvenționale cu led-uri, senzori de mișcare, motoare și mecanisme complexe. Publicul va putea ulterior să admire și să interacționeze cu personajele ARcTice care vor fi expuse în interiorul Muzeului Antipa.

Proiectul cultural este co-finanțat de AFCN și Universitatea Nationala de Arte.

Participanții la evenimentul din grădina Muzeului Antipa vor respecta pe toată durata spectacolului regulile de prevenție sanitară:

✅ Purtarea măștii de protecție;

✅ Menținerea distanței fizice de 2 m între persoane;

✅ În timpul spectacolului, spectatorii vor rămâne așezați pe locurile rezervate.

Verificarea temperaturii se va face la intrarea în curtea muzeului. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3° C, participarea la eveniment este interzisă.

‼️ Intrarea este liberă iar rezervările se fac pe adresa www.antipa.ro completând formularul (antipa.ro/rezervari) ‼️

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter