CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

14Ianuarie2019

Atelier

Art Antipa

14Ianuarie2019

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele oferă copiilor…

Află mai multe

Atelier

Art Antipa

14Ianuarie2019

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa.

Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

Grupă de vârstă5 – 12 ani
În fiecare sâmbătă, între 10:15 – 11:45

Succesiunea modulelor

Modulul I: Figurine de colecție
19 – 26 ianuarie 2019
Tema 1 (19 ianuarie 2019) – Elefantul  (tehnica modelaj și culoare);
Tema 2 (26 ianuarie 2019) – Ursul Panda (tehnica modelaj și culoare).

Informaţii despre atelier

– La Atelierul Art Antipa vom învaţă cum se desenează vieţuitoarele și diferite stucturi naturale.
– Vom studia dupa exponatele din cadrul expoziției permanente a Muzeului și vom folosi diferite surse de documentare ( albume de artă, enciclopedii, fotografii etc.). 
– Vom învăța tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei, etc ;
-Vom picta folosindu-ne de tehnicile în acuarelă, culori acrilice, guașă, colaj, modelaj şi creioane colorate pe diferite suporturi: hârtie, acetofan, obiecte modelate, rame etc.
– Vom discuta despre pictori clasici reprezentativi care au avut natura ca sursă de inspiraţie pentru operele lor.
– Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist.
– Şedinţele sunt practice, iar lucrările vor rămâne participanţilor.

Taxă de participare

— Modulul I – 110 lei / participant;
— Modulul I – 200 lei / doi frați;
—1 ședință – 60 lei /participant.

Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea modulului.

Înscrierea copiilor se face prin e-mail la info@antipa.ro , la telefonul 021.312.88.26, tasta 4 sau completând formularul, în limita a 15 locuri/grupă.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr minim de 10 participanți.

14Ianuarie2019

Atelier

Robotică la Muzeul Antipa

14Ianuarie2019

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și ȘCOALA IT vă invită la un program special de Robotică la Muzeul Antipa. În cadrul acestui curs, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare,…

Află mai multe

Atelier

Robotică la Muzeul Antipa

14Ianuarie2019

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și ȘCOALA IT vă invită la un program special de Robotică la Muzeul Antipa.

În cadrul acestui curs, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.

Participând la acest curs, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

SUCCESIUNEA MODULELOR este următoarea:

Modul I: Kituri electronice

20 ianuarie – 10 februarie 2019

Tema 1 (19 ianuarie 2019): Piesa

Hai să ne jucam cu piesele electronice într-un mod intitutiv, util și distractictiv! Dacă îți spun că din trei clicuri cu magneți pot face o alarmă care se declanșează singură la lăsarea serii, m-ai crede? Copiii vor descoperi universul pieselor electronice, Little Bits (www.littlebits.cc). Vor putea experimenta cu sute de piese și accesorii disponibile, imaginația fiind fără margini, putând face în siguranță orice combinație de piese doresc, cu scopul de a descoperi și întelege fiecare componentă. Se vor pregăti pentru atelierele în care vor crea proiecte electronice personalizate.

Tema 2 (26 ianuarie 2019): Construcția

Este momentul în care copiii încep să construiască ansambluri electronice funcționale. Vor lucra în echipe pentru a putea finaliza proiecte precum: o mașină cu telecomandă wireless, un robot care desenează singur, o alarmă sensibilă la lumină, un hoverboard…

Totul se întâmplă în direct, real, fără vreun ecran care să simuleze funcționalități. Telecomanda chiar este creată și manevrată de către copii, alarmele vor suna când lumina se stinge, iar desenele robotului vor putea fi admirate imediat! E magic, dar e adevarat!

Tema 3 (2 februarie 2019): steAm (science, technhology, engineering, ART, mathematics)

Acesta este momentul în care robotica primește o atingere delicată, un partener care să îndulcească electronii și care să facă proiectele să arate plăcut, pentru a fi nu doar utile ci și frumoase. Introducem Arta în robotică și facem împreună construcții finisate, cu electronica ascunsă. Copiii vor lucra la proiecte precum: sistemul solar, o casă inteligentă (lumini automate, uși cu telecomandă, aer condiționat cu termostat…), o chitară electrică funcțională, un aparat care hrănește pisica în mod automat… Îmbunătățim programa de predare și cu idei sosite de la copii, așa că vom avea și proiecte noi.

Tema 4 (9 februarie 2019): Echipa câștigătoare

Atelierul se concentreză în totalitate pe crearea a două proiecte mari, lucrându-se în două echipe, datorită complexității proiectelor. De această dată vom folosi senzori de sunet, senzori de mișcare, module wireless, comenzi Bluetooth, senzori de presiune, cititoare de temperatură, afisaje digitale, semnale modulate manual și multe, multe alte piese speciale. Copiii vor avea ocazia să experimenteze proiecte cu piese electronice de înaltă tehnologie, realizate cu o complexitate tehnică incredibilă.

GRUPA DE VÂRSTĂ
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 – 11 ani.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE
Atelierele se desfășoară în fiecare sâmbătă între orele 10:15 – 11:15 și 11:30 – 12:30.
Pentru formarea unei grupe este necesar un număr minim de 10 participanți.

TAXĂ DE PARTICIPARE
— 1 ședință – 60 lei/participant.

Taxa de participare se achită integral la sediul Muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea sedinței.

Înscrierea copiilor se face prin e-mail la info@antipa.ro , la telefonul 021.312.88.26, tasta 4 sau completând formularul, în limita a 15 locuri/grupă.

21Decembrie2018

Atelier

Plasticul, noua specie de prădător acvatic

21Decembrie2018

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și Veolia România, parte a grupului Veolia, expert global în gestionarea optimizată a resurselor, vă invită să vizitați în perioada 16 noiembrie 2018…

Află mai multe

Atelier

Plasticul, noua specie de prădător acvatic

21Decembrie2018

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și Veolia România, parte a grupului Veolia, expert global în gestionarea optimizată a resurselor, vă invită să vizitați în perioada 16 noiembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, instalația interactivă menită să atragă atenția asupra impactului plasticului în ecosistemele acvatice.

 Instalația „Plasticul, noua specie de prădător acvatic” constă într-o dioramă interactivă care funcționează ca un acvariu ce permite, la apropiere, revelarea modului în care viziatorii își pun amprenta asupra mediului.

Proiectul găzduit de Muzeul Antipa se află în linie cu inițiativa internațională a Grupului Veolia, sub promisiunea de brand „Regenerăm Planetă”, are ca scop informarea oamenilor în legătură cu consumul de plastic și impactul acestuia asupra mediului. Prin această inițiativă, Grupul Veolia își propune să tragă un semnal de alarmă astfel încât oamenii să regândească relația cu resursele și să încurajeze acțiunile de protecție a mediului. Pentru a face trecerea de la o rațiune a consumului de resurse la o abordare de utilizare și recuperare a acestora în economia circulară actuală, Veolia proiectează și implementează soluții menite să îmbunătățească accesul la resurse, protejând în același timp și reînnoind aceleași resurse. Diorama a fost gândită în colaborare cu Modulab, un laborator specializat în realizarea de astfel de instalații interactive care îmbină arta, designul şi tehnologia și își propune să accentueze discuția despre poluarea mediului și necesitatea reducerii consumului de plastic. Proiectul Veolia Romania vine în contextul în care ecosistemele acvatice sunt invadate de plastic. Cifrele sunt îngrijorătoare și se estimează că, până în 2050, numărul gunoaielor îl va depăși pe cel al peștilor, în condițiile în care 5.000 de miliarde de resturi de plastic plutesc în ocean, iar peste trei miliarde de oameni depind pentru a trăi de resursele din mediul acvatic. Tot până în 2050, din cercetările realizate de UN Environment, organizația Națiunilor Unite specializată în probleme de mediu, reiese că 99% din păsările marine vor fi ingerat o formă de plastic.                 

Un studiu realizat de Plastics Europe* pe tema producției de plastic în Europa arată că, în 2016, de exemplu, s-au înregistrat 60 de milioane de tone de materiale plastice, acestea fiind folosite pentru: ambalare (39,9%), construcții (19,7%), industria automobilelor (10%), gospodărie și ale activități recurente (4,2%).  Un raport recent al Eurostat* arată că, la capitolul impact asupra mediului, România se află pe primul loc între țările din Uniunea Europeană care produc cel mai mic număr de deșeuri municipale, cu 261 de kg/locuitor. România urmează să reducă din consumul de plastic odată cu adoptarea legislației UE privind deșeurile (Directiva (UE) 2015/720), urmând ca, de la 1 ianuarie 2019, pungile de transport cu mâner din plastic subțire și foarte subțire să fie interzise. Diorama interactivă “Plasticul, noua specie de prădător acvatic” dezvoltată la inițiativa Grupului Veolia poate fi vizitată între orele 10:00 și 18:00, de marți până vineri și între orele 10:00 și 19:00, sâmbătă și duminică, în perioada 16 noiembrie 2018 – 13 ianuarie 2019.  

18Decembrie2018

Conferință

Vânători alegorice și animale – totem în colindele de la noi

18Decembrie2018

Vă așteptăm sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 18:00, la conferința „Vânători alegorice și animale-totem în colindele de la noi”, care va avea loc în Sala Multimedia a Muzeului…

Află mai multe

Conferință

Vânători alegorice și animale – totem în colindele de la noi

18Decembrie2018

Vă așteptăm sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 18:00, la conferința „Vânători alegorice și animale-totem în colindele de la noi”, care va avea loc în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Despre Bătrânul Crăciun și Zeul-An, dar și despre semnificația colindelor, ne va istorisi cu multă dăruire și pasiune Iulia Gorneanu, invitata specială a serii, o iubitoare de mitologie, ritual țărănesc și muzică tradițională. Momentele artistice ale evenimentului vor aparține artistei Doina Lavric Parghel, care va susține un recital de voce și cobză.

Se apropie Crăciunul și e important să știm de unde vine această sărbătoare și de când se prăznuiește ea. Să aflăm de ce, dincolo de cântecele de stea ce vestesc Nașterea Mântuitorului, prin satele noastre se aud colinde cu texte stranii despre leu, despre dulf (delfin), despre cerb, cântate războinic de bărbați grupați în cete, unii cu chipul acoperit de măști, alții purtând o recuzită de obiecte simbolice, ale căror semnificații s-au pierdut odată cu trecerea anilor.

În cadrul acestei întâlniri veți afla că, așa cum cântecele de stea au teme religioase, laitmotivul fiind nașterea Mântuitorului, colindele vorbesc despre facerea lumii și vânători alegorice, despre fete de crai și boieri mari, despre disputa dintre tei și brad, despre dragoste și moarte, sau despre sfârșitul lumii. Există colinde care vorbesc despre gazda care așteaptă pețitorii, despre fata fără de zestre, despre schimbarea de inele în ziua Crăciunului, despre porumbeii pețitori, despre răpirea fetei din goana calului sau despre calul nărăvaș al ei, îmblânzit în cele din urmă doar de cel ales.

Prezentatoarea acestei conferințe ne va vorbi despre semnificația lunii Decembrie, care, în Calendarul Popular, este numită și „Indrea”, „Undrea” sau „Andrea” și care este cea care patronează sărbătorile în cinstea morții și renașterii Zeului An. Bătrânul An moare și renaște de Crăciun, reface echilibrul lumii și al vieții, revigorează timpul și fertilizează pământul iar, în drumul lui circular și fără de sfârșit, adună povești despre timpul cel mai bun pentru culesul plantelor magice, pentru pețit și logodit, pentru aflarea ursitei și dezlegarea norocului…

Vă invităm, așadar, sâmbătă, la o ceașcă de ceai aromat, să petrecem împreună o seară de vis în compania invitaților speciali, a colindelor și a poveștilor de Crăciun și vă promitem că nu vom pleca acasă fără să învățăm refrenul unui colind. Noi aducem merele, nucile și turta dulce, iar pe voi vă așteptăm cu voia bună și cu inima deschisă!

Participarea la eveniment este gratuită iar rezervarea locurilor se face pe adresa info@antipa.ro, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu mult  drag!

 

13Decembrie2018

Atelier

Weekend de citit povești la Antipa

13Decembrie2018

În zilele de 15 și 16 decembrie 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la un weekend de citit povești lângă bradul împodobit și șemineul…

Află mai multe

Atelier

Weekend de citit povești la Antipa

13Decembrie2018

În zilele de 15 și 16 decembrie 2018, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la un weekend de citit povești lângă bradul împodobit și șemineul aprins.

Fie că este vorba despre micuții care adoră să asculte poveștile spuse seara de bunici, de micii cititori care au descoperit de curând plăcerea lecturii sau de adulții cu suflet de copil, vă invităm să petrecem împreună acest sfârșit de săptămână la Muzeu, într-o atmosferă de sărbătoare, în compania cărților și a bradului împodobit.

Micuții cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani sunt așteptați sâmbătă și duminică de la 10:30, să descopere care este cel mai potrivit cadou pentru Bondărel și să afle cum va reuși acesta să se bucure împreună cu prietenii săi de magia primilor fulgi de nea.

Întâlnirea din fața șemineului va continua la ora 11:00 cu povestea unei principese răutăcioase, care trece prin întâmplări menite să o transforme dintr-un copil răsfățat și egoist într-o fetiță modestă, cuminte și înțelegătoare. Kildine e o principesă din povești, dar regina care a scris despre ea a existat aievea și s-a numit Regina Maria a României.

Îi așteptăm în jurul bradului împodobit pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, să asculte și apoi să-și compună propria poveste, pornind de la această frumoasă alegorie.

Vă invităm, așadar, cu mic cu mare, la întâlnirea cu personajele poveștilor citite la gura șemineului, și, după cum v-am obișnuit, nu vor lipsi nici alte suprize pentru cei mici, dezvăluite la momentul oportun, la care va contribui și partenerul programului, Editura Corint Junior!

Participarea la aceste întâlniri este gratuită și se face pe baza înscrierii pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter