CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

24Septembrie2020

Eveniment special

KINOdiseea

24Septembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr îi invită pe cei mici la film! Competiția de scurtmetraje KINOdiseea Junior va avea…

Află mai multe

Eveniment special

KINOdiseea

24Septembrie2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr îi invită pe cei mici la film!

Competiția de scurtmetraje KINOdiseea Junior va avea loc anul acesta sâmbătă și duminică (26 – 27 septembrie 2020), în grădina Muzelui Antipa. Micuții cinefili (grupa 3-6 ani) vor urmări sâmbătă de la 19:30 calupurile de scurtmetraje „ÎN JURUL LUMII” iar duminică, de la aceeași oră, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani vor putea viziona „PRIETENII OAMENILOR”. Proiecțiile se desfășoară în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică.

Programul zilei de sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 19.30:

ÎN JURUL LUMII – SCURTMETRAJE

Grupa de vârstă: 3- 6 ani

 1. VALEA GINSENGULUI/ The valley of ginseng/ Regia LOU KA CHOI, LEONG KIN – Macao;
 2. LA CAPĂTUL LUMII/ At the end of the world/ Regia Martin Kukal – Czech Republic;
 3. PĂTURA/ Blanket/ Regia Marina Moshkova – Rusia;
 4. SCRISORI/ Boxi: Letters/ Regia Koós Árpád – Ungaria;
 5. FRICI/ Deep Fears/ Regia Ryan Chu – SUA;
 6. CASĂ, DULCE CASĂ/ Home sweet home/ Regia Maria Robertson, Harry Pearson – Marea Britanie;
 7. JERICHO/ Jericho/ Regia Sarah Andrews – Marea Britanie;
 8. CAVALERII/ Knight after knight/ Regia: Steve Boot – Marea Britanie;
 9. MARȘUL PINGUINILOR/ March of the penguins/ Regia: Michael Vodden – Marea Britanie;
 10. UN ZBOR LUNG/ Miles to fly/ Regia Kua Soo Kuan – Malaysia;
 11. MINUETE/ Minuete/ Regia Aaron Hopwood, Harry Pearson – Marea Britanie;
 12. MIAM/ Om nom nom/ Regia Minato Matsuda, Haruna Ueno, Tomoko Taiga – Japonia;
 13. CRAVATA ROȘIE/ The red bowtie/ Regia Andrei Mitoiu – Romania.

Programul zilei de duminică, 27 septembrie 2020, ora 19.30:

PRIETENII OAMENILOR – SCURTMETRAJE

Grupa de vârstă: 6-9 ani

 1. URMĂRIREA/ Hors Course/ Regia Martin Burnod, Aélis Ensergueix, Nicolas Lopez, Clément Masson, Julia Monti – Franța;
 2. CHARLIE ȘI YIP/ Charlie and Yip/ Regia Alex Williams – UK;

(și altele)

Detalii despre programul complet al proiecțiilor se găsesc pe pagina: https://www.kinodiseea.ro/program-bucuresti-2020/. Costul unui bilet este de 10 lei și se poate achiziționa online de pe:

https://eventbook.ro/festival/kinodiseea?hall=gradina-antipa

 

19August2020

Eveniment special

Recital Camerata de Tineret si Adrian Naidin

19August2020

Ne pare rău dar nu mai sunt locuri disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere! Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă dă întâlnire miercuri, 26 august 2020, de la ora…

Află mai multe

Eveniment special

Recital Camerata de Tineret si Adrian Naidin

19August2020

Ne pare rău dar nu mai sunt locuri disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă dă întâlnire miercuri, 26 august 2020, de la ora 19:00 în grădina Muzeului Antipa, cu Adrian Naidin, un maestru-vrăjitor al violoncelului, care va susține un recital alături de Camerata de Tineret!

„Sunt întâlniri în viaţă care pur şi simplu te îmbogăţesc. Sunt oameni de la care primeşti pur și simplu o legătură de chei fermecate, cu care deschizi uşile sufletului. Al tău sau al altora. La fel cum unii nu pot trăi fără a scrie, alţii nu pot trăi fără muzică. Muzica e rugăciunea care se spune singură, iar cuvintele acestei rugăciuni sunt aluatul din care e plămădit”, susține Adrian Naidin.

Proiectul Camerata de Tineret, aflat sub îndrumarea atentă a maestrului Adrian Naidin, reprezintă dorința de a face muzică altfel. Fiind două generații incluse în acest proiect, abordarea este una deosebită: muzică consacrată clasică și călătoria prin universalitatea muzicii românești. Așadar, tinerii Răzvan Păun, Constantin Mușat, Ioan Munteanu, Andrei Mărăcine, Bogdan Vasian, Christopher Rotaru, Vlad Matei și Iacob Panighiant, împreună cu Adrian Naidin vă invită să parcurgeți împreună această călătorie inițiatică în lumea muzicii!

Intrarea este liberă iar rezervările se fac pe adresa www.antipa.ro, în limita a 100 de locuri!

Participanții la evenimentul din grădina Muzeului Antipa vor respecta pe toată durata concertului regulile de prevenție sanitară:

✅ Purtarea măștii de protecție;
✅ Menținerea distanței fizice de 1,5 m între persoane;
✅ În timpul concertului, spectatorii vor rămâne așezați pe locurile rezervate.

Verificarea temperaturii se va face la intrarea în curtea muzeului. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3° C, participarea la eveniment este interzisă.

Vă așteptăm cu drag!

Sponsor principal: MOL România

Sponsor: BRD Groupe Societe Generale

06August2020

Expoziții temporare

De ce ne rabdă Pământul?

06August2020

„De ce ne rabdă Pământul? Expoziție – argument la Muzeul Antipa”, vernisată pe data de 6 august 2020, propune vizitatorilor o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care…

Află mai multe

Expoziții temporare

De ce ne rabdă Pământul?

06August2020

„De ce ne rabdă Pământul? Expoziție – argument la Muzeul Antipa”, vernisată pe data de 6 august 2020, propune vizitatorilor o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Expoziția recuperează, în mod inedit, concepte și viziuni originale dezvoltate de cei trei, a căror intuiție în ceea ce privește dezvoltarea durabilă îi plasează (chiar și) astăzi în avangardă.

Vizitatorii pot explora, cu sprijinul dioramelor artistice dedicate celor trei personalități, modul în care cultura tradițională informează și clădește noțiuni devenite astăzi indispensabile pentru dezvoltarea pe termen lung, într-un mod sustenabil.

Dioramele și lucrarea „Culegătorul”, amplasată pe peluza de la intrarea în muzeu, propun un argument multidisciplinar în susținerea afirmației „dezvoltarea unei lumi durabile este un act cultural”. Opera de o viață a celor trei a generat, în ultima sută de ani, valoroase puncte de plecare pentru noi priorități ale lumii actuale, de la economia ecologică sau economia circulară la preocuparea pentru epuizarea resurselor. Trecerea la un trai în armonie cu Planeta presupune înțelegerea și asumarea principiilor dezvoltării unei societăți durabile, iar schimbarea comportamentelor este facilitată de cultură.

„Alăturarea celor trei vizionari poate părea surprinzătoare, dar vrem să scoatem la lumină aspecte mai puțin cunoscute ale muncii lor. De exemplu, Antipa, biologul care a rafinat „diorama” și a fost un pionier în muzeologie, a fost și un experimentat antropolog practician și bioeconomist. Iar Nicolae Georgescu-Roegen, un mare matematician, statistician și economist, autorul teoriei bioeconomiei, este practic necunoscut publicului român din afara mediului universitar – științific, deși este considerat, astăzi, unul dintre părinții conceptului de dezvoltare durabilă la nivel global. De la Brâncuși ne-a interesat perspectiva tehnicii sale de „cioplire directă”, care îl pune într-un dialog creativ direct cu natura și materia.

Toți trei au acordat prioritate naturii și au analizat în mod original relația om-natură-societate, iar unghiul din care le privim opera, în această expoziție, este unul influențat de o întrebare extrem de actuală. Cum vrem să ne dezvoltăm: mai mult sau mai înțelept?” Teodor Frolu, curator.

Demersul evidențiază primordialitatea gândirii românești în stabilirea unor idei vizionare pentru fundamentarea unei economii în armonie cu Pământul. Altfel spus, conceptele despre dezvoltarea durabilă nu sunt doar „de import”, ci contribuția României poate fi demonstrată, iar această expoziție este unul dintre argumente. Prin revizitarea operei acestor precursori excepționali și angrenarea, în spațiul public, a unei conversații pe teme lansate de ei, putem redescoperi valoarea culturii tradiționale țărănești dintr-o perspectiva contemporană și inovativă.

„ De ce ne rabdă Pământul? Expoziție – argument la Muzeul Antipa”, aflată în Sala Multimedia de la parterul Muzeului, va rămâne în circuitul de vizitare al muzeului până pe 30 septembrie 2020.

Expoziția este realizată de Teodor Frolu și Dan Vezentan și, sub titlul Building on a Sustainable World, a beneficiat de calitatea de invitat special la BOZAR, centrul cultural din Bruxelles, în 2019, la colocviul internațional Culture4Future, organizat de Comisia Europeană.

Expoziția este organizată de DC Communication, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, ca parte din proiectul cultural pluridisciplinar „Este dezvoltarea unei lumi durabile un act cultural? Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen”, co-finanțat de AFCN.

24Iulie2020

Eveniment special

„Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță”, lansare în grădina Muzeului Antipa

24Iulie2020

Marți, 28 iulie, de la ora 19:00, vă invităm în grădina Muzeului Antipa la lansarea volumului „Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță” de Cristian Lascu și Helmut…

Află mai multe

Eveniment special

„Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță”, lansare în grădina Muzeului Antipa

24Iulie2020

Marți, 28 iulie, de la ora 19:00, vă invităm în grădina Muzeului Antipa la lansarea volumului „Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță” de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, biografia unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români și un spectaculos jurnal de călătorie.

Alături de cei doi autori ai volumului, speologul Cristian Lascu și fotograful Helmut Ignat, la eveniment vor participa dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, și Alexandru Mironov, realizator de emisiuni radio-tv de popularizare a științei și senior-editor al revistei Știință & Tehnică. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.

Discuția se va opri asupra extraordinarei vieți a lui Emil Racoviță, asupra cercetărilor lui și a institutului de speologie pe care l-a înființat în 1920 și asupra unor ecosisteme puțin cunoscute, dar de o diversitate surprinzătoare: Antarctica și peșterile explorate pentru prima oară de Racoviță, apoi de alți speologi români.

Accesul se face în limita locurilor disponibile, printr-o rezervare pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro.

Participanții la întâlnirea din grădina Muzeului Antipa vor respecta pe toată durata evenimentului regulile de prevenție sanitară:

✅ Purtarea măștii de protecție;
✅ Menținerea distanței fizice de 1,5 m între persoane;
✅ Evitarea formării de grupuri.

Verificarea temperaturii se va face la intrarea în curtea muzeului. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3° C, participarea la eveniment este interzisă.

24Iulie2020

Eveniment special

Undercloud la Muzeul Antipa

24Iulie2020

 UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România ajunge anul acesta în grădina Muzeului Antipa. Între 11 și 18 august, în fiecare dimineață,…

Află mai multe

Eveniment special

Undercloud la Muzeul Antipa

24Iulie2020

 UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România ajunge anul acesta în grădina Muzeului Antipa.

Între 11 și 18 august, în fiecare dimineață, scena va fi rezervată secțiunii MINICLOUD, dedicată celor mici. Create de actorul Marian Râlea pentru UNDERCLOUD, spectacolele „Cetatea Poveștilor” se adresează copiilor între 3 și 14 ani, dar sunt acceptați și bunicii, părinții sau frații/surorile mai mari.

Timp de 7 zile, de la 11:00 la 12:00, actorii împreună cu spectatorii construiesc o cetate a poveștilor. În fiecare zi, o nouă poveste dă viață cetății în așa fel încât la final, în cea de a 8-a zi, cetatea va ține un carnaval.

Spectacolele au loc păstrând distanțarea socială între spectatori și respectând măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spațiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măștii de către adulții însoțitori). Toate aceste reguli vor fi incluse ca parte din spectacol în așa fel încât cei mici să aibă parte și de un moment educativ ce va fi premiat de către organizatori la finalul reprezentației.

 Serile în grădina Muzeului Antipa vor fi dedicate performance-urilor lectură: „Mai drăguț decât Dostoievski” (o lectură după Nora Iuga și Angela Baciu, în dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern și Carla-Maria Teaha), „Noaptea de foc” (lectură-performance cu Marius Manole, după romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt), „Cum am dresat un melc pe sânii tăi” (piesă scrisă de dramaturgul Matei Vișniec, un „performance reading” în filigran poetic, creat de două femei – actrița Carla Maria Teaha împreună cu regizoarea Mariana Cămărășan) și „Nebunul” (după romanul lui Savatie Baștovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, în dramatizarea și regia Chris Simion – Mercurian cu suport video semnat Bogdan Botofei). Începând cu acest an, secțiunea dedicată performance-urilor lectură este susținută de CBRE.

Biletele pentru spectacolele UNDERCLOUD se găsesc online, pe Eventbook și mystage.ro.

Spectatorii festivalului UNDERCOUD pot beneficia și anul acesta de tradiționala ofertă „1+1”. Oricine achiziționează bilete cu un card Raiffeisen Bank primește 1 bilet gratuit la unul cumpărat, pentru orice spectacol #UNDERCLOUD13! Această ofertă este disponibilă la Muzeul Grigore Antipa, Librăria Humanitas Kretzulescu și Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival și instagram.com/undercloudfestival.

 

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter