CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

08Iunie2021

Eveniment special

NOAPTEA MUZEELOR LA ANTIPA 2021 – Ediția specială ONLINE

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit sâmbătă, 12 iunie 2021, pentru Noaptea Muzeelor, o ediție specială care cuprinde ateliere online pe platforma ZOOM pentru cei mici și…

Află mai multe

Eveniment special

NOAPTEA MUZEELOR LA ANTIPA 2021 – Ediția specială ONLINE

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit sâmbătă, 12 iunie 2021, pentru Noaptea Muzeelor, o ediție specială care cuprinde ateliere online pe platforma ZOOM pentru cei mici și prezentări filmate în expoziția permanentă, care vor putea fi vizionate pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/muzeulantipa) și Instagram (mnin_antipa) a Muzeului Antipa.

Programul special al Nopții Muzeelor de la Antipa se va desfășura între orele 14:00 și 22:00 și va cuprinde următoarele activități:

 • 14:00 – Atelierul online „O excursie prin pădure” (grupa 6-8 ani);
 • 14:00 – Atelierul de programare „Scratch online” (grupa 8-14 ani);
 • 15:00 – Atelierul de programare „Scratch online” (grupa 8-14 ani);
 • 15:00 – Atelierul online de „Recreație chimică” (grupa 7-12 ani);
 • 16:00 – Atelierul online „O excursie prin pădure” (grupa 6-8 ani);
 • 16:00 – Atelierul de programare „Scratch online” (grupa 8-14 ani);
 • 16:00 – Atelierul online de „Recreație chimică” (grupa 7-12 ani);
 • 17:00 – Atelierul de „Șah online la Antipa” (grupa 6-12 ani);
 • 17:00 – Atelierul online de „Recreație chimică” (grupa 7-12 ani);
 • 18:00 – Atelierul online de desen și pictură „Art Antipa” (grupa 6-12 ani).
 • 18:00 – Atelierul online „O excursie prin pădure” (grupa 9-11 ani);
 • 19:00 – Atelierul de „Șah online la Antipa” (grupa 6-12 ani);

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/.

Link-ul de acces se trimite părinților cu o zi înainte de începerea atelierelor.

Programul special al Nopții Muzeelor la Antipa va continua cu trei prezentări ale specialiștilor Muzeului despre „Animale Nocturne”, filmate în expoziția permanentă, care vor fi difuzate exclusiv pe paginile de Facebook și Instagram ale Muzeului:

 • 20:00 – „Animale Nocturne” – dr. Oana Paula Popa;
 • 21:00 – „Animale Nocturne” – dr. Andrei Ștefan;
 • 22:00 – „Animale Nocturne” – dr. Mihai Stănescu.

Fie că este vorba despre ateliere de zoologie, de chimie, pictură, șah sau programare pe calculator, sau despre prezentările online ale specialiștilor muzeului, cei mici și cei mari se vor distra, vor afla curiozități și informații despre lumea animalelor și vor putea să petreacă timp de calitate împreună cu specialiștii muzeului în aceasta ediție online a Nopții Muzeelor de la Antipa!

Lista materialelor necesare participării la Atelierul Online de Recreație chimică „Plastelina homemade. Polimeri inteligenți”:

 • Făină;
 • Sare de bucătărie;
 • Colorant alimentar;
 • Apă;
 • Ulei;
 • Sare de lămâie;
 • Glicerină;
 • Amidon;
 • Bicarbonat de sodiu;
 • Loțiune de corp/ Cremă de mâini.

Lista materialelor necesare participării la Atelierul de desen și pictură Art Antipa:

 • 1 creion de desen ;
 • Gumă de șters;
 • Acuarele rotunde;
 • Pensule diferite numere cu vârf rotund;
 • Vas pentru apă.

Sponsor principal: MOL România

08Iunie2021

Expoziții temporare

#5Rusia – file din natură

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă anunța vineri, 11 iunie 2021, deschiderea expoziției temporare de fotografie #5Rusia – file din natură, organizată în colaborare…

Află mai multe

Expoziții temporare

#5Rusia – file din natură

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă anunța vineri, 11 iunie 2021, deschiderea expoziției temporare de fotografie #5Rusia – file din natură, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Ştiință şi Cultură – Российский центр культуры в Румынии din România și Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии.

Un număr de 81 de fotografii de o frumusețe tulburătoare, nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară” – un proiect al Societății Geografice Ruse, dezvăluie biodiversitatea țării cu cea mai mare suprafață de pe glob. Aflată la a cincea ediție, „#5Rusia – file din natură” găzduiește, pe lângă lucrările realizate de cei mai buni fotografi amatori sau profesioniști ai Rusiei, și trei secțiuni ale fotografiilor realizate de copii: „Lumea animalelor”, „Lumea macro” precum și „Peisaj”.

În lumea privită prin ochii copiilor, fotografiile reflectă fie emoția din versurile poetului Lermontov, transpusă în imaginea unei furtuni în Insula Iturup, sau culorile unui peisaj de toamnă din Satul Duplevo, regiunea Moscova, ori fiorul de teamă în fața unei lupte de zimbri surprinsă în regiunea Kaluga Vladivostok.

Cei care ne vor trece pragul în această perioadă vor avea ocazia să admire o panoramă a naturii Rusiei, din miezul iernii până în inima zorilor de primăvară. De la „Lumea subacvatică”, secțiunea care surprinde viața locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoși ori moluște inofensive, la până la „Aceste animale amuzante”, fotografiile reflectă momente unice din viața animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural.

Deschiderea expoziției va fi transmisă online pe pagina de Facebook (www.facebook.com/muzeulantipa) a muzeului vineri, 11 iunie de la ora 12:00, și va avea loc în prezența domnului dr. Luis Ovidiu Popa – director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum și a mai multor oficialități de la Ambasada Federației Ruse la București și de la Centrul Rus de Știință și Cultură din România.

„#5Rusia – file din natură” va face parte din circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 15 august 2021.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

08Iunie2021

Programe educative

Bricks Challenge

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și e² Young Engineers vă invită să participați la un program educațional de succes, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13…

Află mai multe

Programe educative

Bricks Challenge

08Iunie2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și e² Young Engineers vă invită să participați la un program educațional de succes, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Bricks Challenge este un program educațional Young Engineers, în care copiii aprofundează noțiunile din fizică, matematică și inginerie mecanică, învățate anterior în atelierele „Play Machines”. Bricks Challenge se concentrează pe găsirea de soluții în construirea de angrenaje și mecanisme complexe și pe explorarea aspectelor mecanice, matematice și fizice ale acestor mecanisme, având la bază lucrul în echipă.

Acest program a fost dezvoltat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani; durata unei lecții este de 75 minute.

Copiii își dezvoltă, printre altele, abilități motrice de finețe, gândirea creativă, precum și capacitatea de lucru în echipă și comunicare.
Nu în ultimul rând, acest program creează o oportunitate și pentru copiii care au absolvit programul educațional Play Machines, pentru a continua curricula e2 Young Engineers.

SUCCESIUNEA MODULELOR

Modul I:
12 – 26 iunie 2021
Modele construite:
12 iunie 2021: Barca Piraților – ce este o structură, structura stabilă vs structura instabilă;
19 iunie 2021: Caruselul – motorul electric, forța centrifugă;
26 iunie 2021: Principiul pârghiei – Arhimede, principiul pârghiei.

Modul II:
3 – 17 iulie 2021
Modele construite:
3 iulie 2021: Mașina de spălat rufe – ce este o transmisie, transmisia cu curea, roata condusă/roata conducatoare;
10 iulie 2021: Banda transportoare – transmisia cu curea – cum putem schimba direcția de mișcare;
17 iulie 2021: Mașina care livrează marfa – roata dințată, transmisia cu roți dințate.

Modul III:
24 iulie – 7 august 2021
Modele construite:
24 iulie 2021: Mașina portabilă de tobe – Leonardo da Vinci, mecanismul de rulare, transformarea mișcării circulare în mișcare liniară;
31 iulie 2021: Cu susul în jos – transmisia cu roți dințate;
7 august 2021: Motocicleta – roata dințată conică, ce este un unghi drept, transmisia în unghi drept.

GRUPA DE VÂRSTĂ
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani.

PERIOADA DE DESFĂȘURARE
Atelierele se desfășoară online, în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 – 11:15.

TAXĂ DE PARTICIPARE
— 1 Modul – 165 lei/participant;
— 1 Modul – 320 lei/ doi frați;
— 1 ședință – 60 lei/participant;
— Trusă cu piese Young Engineers Bricks Challenge – 750 lei.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 12 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare online prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Link-ul de conectare la platforma ZOOM se va transmite prin email părinților, cu o zi înainte de începerea atelierului.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr între 4 și 6 participanți. Pentru susținerea atelierelor LEGO în format online este necesară achiziționarea unei truse cu piese Young Engineers Bricks Challenge în valoare de 750 lei. Aceasta trusa conține piesele cu care se pot desfășura lecții și modele motorizate unice create de Young Engineers.

Sponsor principal: MOL Romania

28Mai2021

Programe educative

1 iunie la Muzeul Antipa

28Mai2021

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a…

Află mai multe

Programe educative

1 iunie la Muzeul Antipa

28Mai2021

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe platforma ZOOM!

La Muzeu sau acasă, distracția și voia bună ne vor însoți pe tot parcursul acestei zile!

Programul special de 1 iunie cuprinde următoarele activități:

 • 10:00 – 19:00: Copiii au acces gratuit în expoziția permanentă a Muzeului;
 • 10:00 – 11:00: Atelierul online Elefantul magic (grupa 6-8 ani);
 • 11:00 – 12:00: Atelierul online de Recreație chimică (grupa 7-12 ani);
 • 12:00 – 13:00: Atelierul online Elefantul magic (grupa 6-8 ani);
 • 12:00 – 13:00: Atelierul de Șah online la Antipa (grupa 6-12 ani);
 • 14:00 – 15:00: Atelierul Scratch online (grupa 8-14 ani);
 • 15:00 – 16:00: Atelierul online Elefantul magic (grupa 9-11 ani);
 • 16:00 – 17:00: Atelierul online de desen și pictură Art Antipa (grupa 6-12 ani).

De la orele 10.00 și 12.00, specialiști ai muzeului îi invită pe copiii cu vârste între 6 și 8 ani la o întâlnire cu Elefantul magic! Invitația se adresează micuților curioși să afle cât mai multe despre unul dintre cele mai mari animale de pe Pământ, să se joace, să deseneze și să decupeze!

„Cum se pot deosebi elefanții africani de cei asiatici”; „Cum se protejează elefanții de arsurile solare?” sau „Care este cea mai mare frică a elefanților?” sunt doar câteva dintre întrebările la care micuții pot primi răspuns participând la această întâlnire.

De la ora 11:00, copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani sunt invitați la un atelier de recreație chimică, să învețe să picteze pe hârtie, lemn sau material textil, folosind pigmenți naturali și materiale ușor de găsit prin bucătărie.

La ora 12:00, micii șahiști se vor întâlni în mediul virtual în fața tablei de șah, să afle din tainele acestui sport frumos și nobil!

De la ora 14:00, la atelierul Scratch online, copiii vor învăța noțiuni introductive despre programare, vor descoperi etapele de programare văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum este alcătuit un program pentru a îndeplini diverse sarcini.

La ora 15:00 ne dăm întâlnire din nou cu Elefantul magic, de data aceasta, însă, întâlnirea este destinată grupei de vârstă 9 – 11 ani.

Seria atelierelor online din 1 iunie se încheie cu un atelier de desen și pictură, care va începe la ora 16:00 și va avea ca temă un subiect din lumea vietăților înaripate: pescărușii!

Participarea la aceste întâlniri este gratuită în limita a 15 locuri/atelier, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/.

Link-ul de rezervare se trimite părinților cu o zi înainte de începerea atelierelor.

Lista materialelor necesare participării la Atelierul Online „Elefantul magic” grupa 6-8 ani:

 • Șabloanele printate (vor fi trimise prin email părinților în momentul confirmării rezervării locului).
 • Foarfecă pentru hârtie
 • Creioane colorate
 • Lipici

Lista materialelor necesare participării la Atelierul Online „Elefantul magic” grupa 9-11 ani :

 • Șabloanele printate (vor fi trimise prin email părinților în momentul confirmării rezervării locului);
 • Cartonul/cotorul rămas de la un sul de hârtie igienică sau un pahar de unică folosință de carton;
 • Foarfecă pentru hârtie;
 • Lipici;
 • Două bucăți de ață/elastic subțire de cca 20 cm lungime fiecare.

Lista materialelor necesare participării la Atelierul Online de Recreație chimică:

 • Un pai de carton/plastic;
 • 1 tavă;
 • Trei pahare transparente;
 • 1 linguriță, strecurătoare;
 • Răzătoare;
 • Pensulă;
 • O foaie de hârtie;
 • O linguriță de lemn sau orice bucată de lemn;
 • O bucată de material de maximum 5×5 cm;
 • Apă caldă;
 • Oțet;
 • Două-trei foi de varză roșie,
 • Sfeclă, ceapă verde, afine, o mână de spanac, struguri, rodie, morcovi, bicarbonat de sodiu.

Lista materialelor necesare participării la Atelierul de desen și pictură Art Antipa:

 • 1 creion de desen ;
 • Gumă de șters;
 • Acuarele rotunde;
 • Pensule diferite numere cu vârf rotund;
 • Vas pentru apă.

Sponsor principal: MOL România
Parteneri: Belladona Art, Holy Molly, www.scoalait.ro, profudesah.ro, Brick Depot.

13Mai2021

Programe educative

La joacă, prin lăstărișul de pădure!

13Mai2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la atelierele online „La joacă, prin lăstărișul de pădure!”, care se vor desfășura sâmbătă, 29 mai…

Află mai multe

Programe educative

La joacă, prin lăstărișul de pădure!

13Mai2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la atelierele online „La joacă, prin lăstărișul de pădure!”, care se vor desfășura sâmbătă, 29 mai 2021, de la orele 10:00 și 12:00 pe platforma ZOOM! Atelierele sunt destinate copiilor care doresc să descopere informații și curiozități despre animalele ce pot fi întâlnite în lăstărișul de pădure.

Vreți să știți…

 • de ce face mistrețul băi de noroi,
 • care este cea mai frumoasă dintre ciori,
 • ce diferență este între căprioară și ciută,
 • cum comunică iepurii,
 • ce legătură este între bursuc, nevăstuică și jderul de copac,
 • ce au deosebit vulpea și ariciul?

Vă place să vă antrenați spiritul de competiție, de observație, creativitatea, ingeniozitatea prin jocuri online? Atunci acest atelier este pentru voi!

Când se desfășoară: Sâmbătă, 29 mai 2021
Atelierul nr. 1 : 10:00 – 11:00 pentru grupa de vârstă 6-8 ani;
Atelierul nr. 2 : 12:00 – 13:00 pentru grupa de vârstă 9-11 ani.

Taxa de participare:
– 30 lei/participant;
– 50 lei/2 frați.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare  online prin: https://antipa.iabilet.ro/  sau www.iabilet.ro .

 

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Link-ul de conectare la platforma ZOOM se va transmite prin email părinților cu o zi înainte de începerea atelierului.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 10 participanți.

Sponsor principal: MOL România

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter