CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

14Mai2024

Atelier

Muzeul Antipa anunță că nu va participa la ediția 2024 a proiectului Noaptea Muzeelor

14Mai2024

 Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță că nu va participa la ediția din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizează cu ceilalți colegi din muzeele din…

Află mai multe

Atelier

Muzeul Antipa anunță că nu va participa la ediția 2024 a proiectului Noaptea Muzeelor

14Mai2024

 Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță că nu va participa la ediția din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se solidarizează cu ceilalți colegi din muzeele din țară, protestând împotriva salariilor extrem de mici din sectorul muzeal.

Sistemul de salarizare actual reprezintă o amenințare extrem de severă la adresa procesului de management al unui muzeu. Dacă vrem să avem în continuare muzee funcționale, trebuie găsită o soluție pentru creșterea nivelului de salarizare în muzeele care au fost uitate până acum. Ministerul Culturii a înțeles de la început acest lucru și a propus ordonanța de creștere salarială. Trebuie ca și restul Guvernului sa înțeleagă.

Mulțumim foarte mult publicului nostru pentru că ne apreciază atât, lucru pe care îl vedem din numărul mare de vizitatori care ne trec pragul: aproape 600.000 de persoane ne-au vizitat muzeul în 2023, acesta fiind cel mai mare număr de vizitatori în cursul unui an, de la înființarea acestei instituții. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, în primul rând pentru că ne transmite că suntem relevanți pentru comunitate și munca noastră este recunoscută de public. Dacă se va ajunge la proteste ale salariaților din muzee, în data de 18 mai, așa cum se preconizează în momentul de față, ar fi grozav dacă o parte din public ar protesta alături de salariații muzeelor,  transmițând astfel guvernanților ideea că publicul înțelege că muzeele sunt importante, că trebuie să înțeleagă și guvernanții acest lucru și că munca celor care lucrează în muzee trebuie răsplătită cum se cuvine.

Cu acest prilej, îi anunțăm pe vizitatorii noștri că Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va avea un program normal de vizitare sâmbătă, 18 mai 2024, fiind deschis între orele 10.0020.00, ultima intrare fiind la ora 19.00.

11Mai2024

Eveniment special

emoții românești

11Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă invita joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, la deschiderea expoziției temporare de fotografie „emoții românești”, un…

Află mai multe

Eveniment special

emoții românești

11Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă invita joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, la deschiderea expoziției temporare de fotografieemoții românești”, un proiect realizat în parteneriat cu artistul Rareș Beșliu.

Evenimentul va avea loc în prezența domnului dr. Luis Ovidiu Popa – director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a curatorului expoziției, artistul Rareș Beșliu, a jurnalistei Mona Nicolici precum și a Mariei Gheorghiu, Președinte Asociația OvidiuRO.

Deși în ultimul an Rareș Beșliu a fotografiat mai mult nordul lumii, concentrându-se pe zonele arctice, acolo unde lumea se topește văzând cu ochii, România a fost și va rămâne mereu țara unde s-a îndrăgostit de natură și de fotografia de wildlife. Aici a trăit emoția descoperirii vieții sălbatice – o lume nouă pentru el, fără grai, dar captivantă și plină de povești.

„Să credem că animalele nu au emoții e ca și cum am crede că suntem singuri pe Pământ. După atât de mult timp petrecut cu ele, sunt convins că și ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșesc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor”. Cine are ochi (sau un obiectiv bun) le vede însă cum se ciondănesc, își înfoaie penele, dansează, scot ghearele, rânjesc, își fac daruri, latră, țipă sau chiar urlă. Viețuitoarele ne vorbesc prin ceea ce fac, prin acțiunile lor, prin interacțiunea cu habitatul care le susține existența.”

emoții românești”, prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din țara noastră, cuprinde 30 de fotografii cu animale ce se găsesc și pe teritoriul României. Imaginile fac parte din albumul „emoții”, unde cititorii pot găsi poveștile complete ale animalelor surprinse de Rareș Beșliu, dar și multe alte cadre cu viețuitoare din colțuri mai îndepărtate ale lumii.

În cadrul vernisajului, Rareș va lansa albumul fotografic „emoții” – ediția paperback. Este o carte cu același conținut ca al albumului în varianta hardcover, însă la dimensiuni mai reduse. Albumul poate fi achiziționat de la Muzeul Antipa la un preț promoțional.

Vă așteptăm, așadar, joi, 16 mai 2024, de la 18:30 la Muzeu, și vă anunțăm cu acest prilej că intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 4 august 2024.

Sponsori: MOL România, Canon, ROM Autentic

01Mai2024

Atelier

Ateliere de ReCreație Științifică 2024

01Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Holy Molly vă invită să-i aduceți pe cei mici la Atelierele de ReCreație Științifică! Atelierele de Chimie sunt o modalitate utilă și distractivă de petrecere a…

Află mai multe

Atelier

Ateliere de ReCreație Științifică 2024

01Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Holy Molly vă invită să-i aduceți pe cei mici la Atelierele de ReCreație Științifică!

Atelierele de Chimie sunt o modalitate utilă și distractivă de petrecere a timpului liber pentru copii,  micuții participând la experimentele din laborator și învățând „alfabetul” magic al chimiei.

 

Grupă de vârsta:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

 

Perioada de desfășurare:

Atelierele de ReCreație Științifică se desfășoară sâmbăta, în Sala Atelier a Muzeului Antipa între orele orele 14:00 – 15:15.

 

Succesiunea modulelor este următoarea :

 Modul III: Chimie în bucătărie

11 – 25 mai 2024

Tema 1 (11 mai 2024): Experimente cu ouă;

Tema 2 (18 mai 2024): Cum facem acadele;

Tema 3 (25 mai 2024): Cum facem ursuleți gumați.

 

Modul IV: Chimia și jucăriile

8 – 22  iunie 2024

Tema 1 (8 iunie 2024): Cum facem nisipul kinetic colorat şi mingea săritoare;

Tema 2 (15 mai 2024): Cum facem plastilina;

Tema 3 (22 iunie 2024): Baloane de săpun gigant, rotunde, pătrate și colorate.

 

Taxa de participare:

— Modulul III – 225 lei/participant;

— Modulul III – 410 lei/ doi frați;

— Modulul IV – 225 lei/participant;

— Modulul IV – 410 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 80 lei/participant.

 

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/  în limita a 15 locuri/grupă.

După completarea formularului, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.bilet.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.

Sponsor principal: MOL România

01Mai2024

Eveniment special

Descoperă. O mulțime de cuiburi

01Mai2024

Luna mai vine cu o nouă temă în cadrul atelierelor „Descoperă” dedicate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale. Luni, 20 mai 2024, între 15.00 – 16.30, în sala atelier…

Află mai multe

Eveniment special

Descoperă. O mulțime de cuiburi

01Mai2024

Luna mai vine cu o nouă temă în cadrul atelierelor „Descoperă” dedicate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale.

Luni, 20 mai 2024, între 15.00 – 16.30, în sala atelier a Muzeului la „Descoperă. Povești din lumea animală” vom descoperi „O mulțime de cuiburi”.

În prima parte a atelierului vom porni într-o scurtă „excursie” prin Muzeu în căutarea  cuiburilor, aflând pe parcurs o mulțime de curiozități și informații interesante.

Inspirați și de povestea pregătită special pentru temă, în partea practică a atelierului vom meșteri un produs de lucru manual cu care participanții pot pleca acasă.

Atmosfera de voie bună și relaxare pe parcursul activității va fi completată de jocuri și muzică potrivită cu tema atelierului, astfel încât fiecare participant să se bucure în cadrul Muzeului de o oră minunată alături de familie și prieteni.

Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice.

Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața animalelor sălbatice, precum și necesitatea protejării și conservării habitatelor lor.

Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, folosind formularul pentru înscriere: https://forms.gle/LTTeJ2spfQa6x4LX9

Pentru coordonatorii centrelor sociale din București care au în evidență copii sau tineri cu cerințe educaționale speciale: dacă doriți să participați la activitate ocupând întreaga grupă, într-un alt interval orar față de cel anunțat în prealabil, vă rugăm să ne contactați pentru a vă oferi participarea la activitate într-un interval stabilit de comun acord.

01Mai2024

Eveniment special

Orele liniștite la Muzeul Antipa

01Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Orele liniștite” și în luna mai 2024, un eveniment organizat în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi. „Orele liniștite” se adresează vizitatorilor cu…

Află mai multe

Eveniment special

Orele liniștite la Muzeul Antipa

01Mai2024

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Orele liniștite” și în luna mai 2024, un eveniment organizat în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi.

„Orele liniștite” se adresează vizitatorilor cu nevoi speciale, pentru care perioadele aglomerate de vizitare pot fi dificile din punct de vedere senzorial.

„Orele liniștite” sunt organizate în zilele de luni. Astfel, în ziua de luni, 13 și 27 mai 2024, între orele 13:00 – 15:00, în afara programului obișnuit de vizitare, asigurăm publicului cu nevoi speciale posibilitatea de a vizita Muzeul în liniște și feriți de agitația unei zile aglomerate.

Frații, bunicii și prietenii copiilor cu nevoi speciale sunt bineveniți.

  • Intrarea în Muzeu este accesibilizată scaunelor rulante.
  • Accesul scaunelor rulante/cărucioarelor este posibil pe traseul expozițional.
  • Muzeul nu are parcare proprie, dar în parcarea publică din Piața Victoriei sunt locuri pentru autocare și microbuze școlare, respectiv mașinile conduse de către/pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a vă putea asigura condiții de vizitare cât mai plăcute, vă rugăm să completați formularul de participare, selectând data dorită de aici: https://forms.gle/AXF27D5ictQ88hGD8

Puteți pregăti vizita de acasă accesând secțiunea specială Muzeul Incluziv de pe site-ul Muzeului Antipa dând click pe acest link https://antipa.ro/muzeul-incluziv/

Fiecare persoană cu dizabilități + 1 însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.

 

 

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter