CATEGORII

Arata toate categoriile

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter

Noutăți

28Martie2023

Atelier

Art Antipa – Veselie și Sărbătoare

28Martie2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul Atelierelor Art Antipa 2023! Atelierele de…

Află mai multe

Atelier

Art Antipa – Veselie și Sărbătoare

28Martie2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul Atelierelor Art Antipa 2023!

Atelierele de desen și pictură Art Antipa oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

 Grupa de vârstă:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

 

Perioada de desfășurare:

Atelierele de desen și pictură Art Antipa se desfășoară sâmbătă, între orele 10:15 – 11:30 în Sala Atelier a Muzeului Antipa.

Modul Veselie și Sărbătoare

1 – 22 aprilie 2023

Tema 1 (1 aprilie 2023) – Tucanul vesel

Tema 2 (8 aprilie 2023) – Atelier de Paște – Iepurele jucăuș

Tema 3 (22 aprilie 2023) – Papagalul Ara albastru

Informații  despre ateliere:

– La Atelierele Art Antipa vom învăţa cum se desenează vieţuitoarele și diferite structuri naturale;

– Vom studia după exponatele din cadrul expoziției permanente a Muzeului Antipa și vom folosi diferite surse de documentare (albume de artă, enciclopedii, fotografii etc.);

– Vom învăța tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei, etc;

-Vom picta folosindu-ne de tehnicile în acuarelă, culori acrilice, guașă, colaj, modelaj şi creioane colorate pe diferite suporturi: hârtie, acetofan, obiecte modelate, rame, etc;

– Vom discuta despre pictori clasici reprezentativi care au avut natura ca sursă de inspiraţie pentru operele lor;

– Atelierele sunt destinate copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist;

– Şedinţele sunt practice, iar lucrările vor rămâne participanţilor.

– Materialele necesare desfășurării atelierelor sunt incluse în taxa de participare.

Taxa de participare:

— Modul – 215 lei/participant;

— Modul – 390 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 80 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.

 

Sponsor principal: MOL România

22Martie2023

Atelier

Ateliere STEaM – Robotică și Programare

22Martie2023

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  și www. ȘcoalaIT.ro  vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu…

Află mai multe

Atelier

Ateliere STEaM – Robotică și Programare

22Martie2023

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  și www. ȘcoalaIT.ro  vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu piese robotice, accesorii și subansambluri robotice. La fiecare lecție au ocazia de a afla lucruri noi din istorie, fizică, chimie, biologie, totul într-o formă interactivă, alături de roboții modulari Fable de la Shape Robotics.

Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Atelierele de STEaM sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.

Experimentăm și învățam!

Grupa de vârstă:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

 

 Perioada de desfășurare:

Atelierele se desfășoară duminica, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, după cum urmează:

  • Grupa nr. 1: între orele 10:15 – 11:15;
  • Grupa nr. 2: între orele 11:45 – 12:45.

 

Succesiunea temelor este următoarea:

Modul IV

26 martie  – 9 aprilie 2023

Tema 1 (26 martie 2023): Seismul

Construim o clădire pe care apoi simulăm un seism. Programăm apoi roboți cu rol de pompieri să detecteze obstacolele si să curețe spațiul de obiectele căzute pentru a face loc salvatorilor. Aceștia din urmă sunt tot roboți programați, dar de această dată cu rolul de a colecta anumite obiecte și de a le extrage din zona afectată.

Tema 2 (2 aprilie 2023): Traseul

În această întâlnire avem un traseu cu interior rectangular pe care montăm bile de ping pong cu rol de obturare a traseului. Vom simula o conductă înfundată cu reziduuri.

Construim apoi roboți care vor curăța acest traseu și vor anunța finalizarea sarcinii. Vom avea nevoie de multă imaginație pentru a realiza unelte cu care roboții să dea jos bilele de ping pong și să le împingă în exterior, dar și de multă precizie în coordonarea robotului.

Tema 3 (9 aprilie 2023): Aspiratorul

Realizăm împreună un spațiu delimitat cu bandă colorată, spațiul unde aspiratorul nostru va face curat. Iar aspiratorul va fi construit tot de noi, cu ajutorul componentelor robotice. Motoare, roți, senzori de proximitate și de culoare, brațe robotice… toate ne vor ajuta să face robotul nostru aspirator să se deplase, să detecteze obiecte și să facă ordine în spațiul delimitat.

 

Taxa de participare:

— Modulul IV – 180 lei/participant;

— Modulul IV – 330 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 70 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a maximum 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.

Sponsor principal: MOL România

21Martie2023

Eveniment special

Diodrama acvatică. Viața în plastic

21Martie2023

Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administrația Națională „Apele Române” și S.C. Apa Nova S.A. organizează în…

Află mai multe

Eveniment special

Diodrama acvatică. Viața în plastic

21Martie2023

Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Administrația Națională „Apele Române” și S.C. Apa Nova S.A. organizează în zilele de 22 și 23 martie 2023 proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondială a Apei.

Tematica evenimentului o reprezintă conștientizarea importanței protejării apei ca element fundamental al vieții, esențial în dezvoltarea durabilă a habitatelor naturale și urbane în contextul biodiversității.

Misiunea Direcției de Mediu implică inițierea și promovarea de acțiuni/campanii de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța problematicii de mediu.

În acest sens, pe data de 22 martie 2023, începad cu ora 10:00, la Muzeul Antipa va fi dezvăluită publicului „Diodrama acvatică. Viața în plastic”, un peisaj acvatic ce nu ar trebui să existe în natură. În deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Oana Ristea, șefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, șefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”- Apele Romane Buzau-Ialomita și coordonatoarea din partea României a proiectului ProtectStreams4Sea.

Sub sloganul „Adu un PETște ca să vezi un PEȘTE”, în această zi, accesul vizitatorilor în expoziția permanentă a  Muzeului va fi gratuit la schimb cu un ambalaj/recipient de tip PET.   

Totodată, în data de 23 martie 2023 este asigurat accesul unor grupuri de elevi și cadre didactice în incinta Uzinei de Tratare și Producție a Apei Potabile „Roșu” prin grija Societății Apa Nova S.A. și la laboratoarele de calitate a apelor ce aparțin de Administrația Națională „Apele Române”.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este depozitarul unui bogat material legat de fauna României și cea mondială. Instituția rămâne fidelă misiunii de popularizare a cunoștințelor de specialitate și de informare a publicului privind problemele actuale legate de protecția mediului și conservarea habitatelor.

Uzina de Tratare și Producție a Apei Potabile „Roșu” este una dintre cele mai importante stații de tratare a apei, aceasta furnizând orașului București peste 150.000 m3 de apă, iar capacitatea sa maximă poate ajunge până la 520.000 m3/zi, în caz de necesitate.

Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.

Afișul evenimentului Diodrama acvatică de Ziua Mondială a Apei

27Februarie2023

Atelier

Ateliere STEaM – Robotică și Programare

27Februarie2023

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  și www. ȘcoalaIT.ro  vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu…

Află mai multe

Atelier

Ateliere STEaM – Robotică și Programare

27Februarie2023

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”  și www. ȘcoalaIT.ro  vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele STEaM de Robotică și Programare. În cadrul acestui atelier copiii vor experimenta lucrul cu piese robotice, accesorii și subansambluri robotice. La fiecare lecție au ocazia de a afla lucruri noi din istorie, fizică, chimie, biologie, totul într-o formă interactivă, alături de roboții modulari Fable de la Shape Robotics.

Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Atelierele de STEaM sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.

Experimentăm și învățam!

Grupa de vârstă:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

 

 Perioada de desfășurare:

Atelierele se desfășoară duminica, în Sala Atelier a Muzeului Antipa, după cum urmează:

  • Grupa nr. 1: între orele 10:15 – 11:15;
  • Grupa nr. 2: între orele 11:45 – 12:45.

 

Succesiunea temelor este următoarea:

Modul III

5 – 19 martie 2023

Tema 1 (5 martie 2023): Mașina autonomă

Lucrăm cu roboți educaționali Fable de la Shape Robotics și programăm mai multe motoare și senzori să lucreze împreună pentru a înțelege modul în care se descurcă o mașină pe stradă, fără șofer. Vom fi nevoiți să detectăm obstacole, să evităm pietoni, să găsim locuri de parcare și să parcăm în aceste spații.

Tema 2 (12 martie 2023): Explorarea planetei Marte (partea I)

În această temă vom construi mai mulți roboți care să exploreze planeta Marte, cu sarcini precise. Pentru această temă vom avea nevoie ca roboții să meargă pe teren accidentat, să fie comandat de la distanță dar să se poată descurca și autonom, să detecteze anumite minerale pe care să le și colecteze.

Tema 3 (19 martie 2023): Explorarea planetei Marte (partea a II-a)

Continuăm explorarea planetei Marte, îmbunătățind roboții și introducând sarcini noi pentru aceștia. Folosim multe accesorii pentru a putea da roboților noi funcționalități.

 

Taxa de participare:

— Modulul III – 180 lei/participant;

— Modulul III – 330 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 70 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita a maximum 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare. Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.

Sponsor principal: MOL România

 

 

 

 

22Februarie2023

Atelier

Fragmente de primăvară

22Februarie2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul Atelierelor Art Antipa 2023! Atelierele de…

Află mai multe

Atelier

Fragmente de primăvară

22Februarie2023

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul Atelierelor Art Antipa 2023!

Atelierele de desen și pictură Art Antipa oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

 Grupa de vârstă:

Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

 

Perioada de desfășurare:

Atelierele de desen și pictură Art Antipa se desfășoară sâmbătă, între orele 10:15 – 11:30 în Sala Atelier a Muzeului Antipa.

Modul Fragmente de primăvară

11 – 25 martie 2023

Tema 1 (11 martie 2023) – Crini și floarea de măceș

În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța tehnicile de reprezentare pentru desenul florilor de crin și al florilor de măceș. Ne vom lăsa inspirați de faimoasa operă de artă a pictorului italian Giuseppe Arcimboldo, reprezentant al stilului manierism, cunoscut în special pentru portretele sale unice, în care îmbină desenul structurilor naturale (fructe, legume, plante) în recognoscibile chipuri omenești.

Tema 2 (18 martie 2023) – Garofița Pietrei Craiului

Cu siguranță Zeița Primăverii, Flora, care ne aduce primăvara în fiecare an, nu putea fi învăluită decât în minunatele garofițe delicate ce ne colorează anotimpul preferat. Flora este unul dintre personajele compoziției „Primăvara” și este pictată de Sandro Botticelli în stil renascentist. În cadrul acestui atelier vom picta garofițe parfumate și vom discuta despre personajele prezente în faimoasa operă de artă: Venus – zeița frumuseții, Flora – zeița primăverii, Zefir – zeul vântului, Mercur – mesager al zeilor, Cupidon – care țintește cu o săgeată a iubirii, cele Trei Grații – însoțitoarele lui Venus, etc.

Tema 3 (25 martie 2023) – Cuib de porumbel

Forma corpului porumbelului l-a inspirat pe pictorul suprarealist Rene Magritte, care a compus în operele sale această pasăre într-o modalitate creativă și mai puțin ușor de recunoscut. La acest atelier vom picta o compoziție suprarealistă, ce are ca subiect porumbelul.

 

Informații  despre ateliere:

– La Atelierele Art Antipa vom învăţa cum se desenează vieţuitoarele și diferite structuri naturale;

– Vom studia după exponatele din cadrul expoziției permanente a Muzeului Antipa și vom folosi diferite surse de documentare (albume de artă, enciclopedii, fotografii etc.);

– Vom învăța tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei, etc;

-Vom picta folosindu-ne de tehnicile în acuarelă, culori acrilice, guașă, colaj, modelaj şi creioane colorate pe diferite suporturi: hârtie, acetofan, obiecte modelate, rame, etc;

– Vom discuta despre pictori clasici reprezentativi care au avut natura ca sursă de inspiraţie pentru operele lor;

– Atelierele sunt destinate copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist;

– Şedinţele sunt practice, iar lucrările vor rămâne participanţilor.

– Materialele necesare desfășurării atelierelor sunt incluse în taxa de participare.

Taxa de participare:

— Modul – 215 lei/participant;

— Modul – 390 lei/ doi frați;

— 1 ședință – 80 lei/participant.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/ .

Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.

 

Sponsor principal: MOL România

Tot timpul pregătim ceva nou

Vreți să fiți la curent cu noile expoziții?

Abonați-vă la newsletter