Atelier
Expoziții temporare
Eveniment special
Programe educative
Ultimele noutati
Conferință
Atelier
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul Atelierelor de vacanță Art Antipa 2023…
Atelier
04Iunie2023
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul Atelierelor de vacanță Art Antipa 2023 !
Atelierele de desen și pictură oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.
SUCCESIUNEA MODULELOR
MODUL I – PĂSĂRILE LUMII
27 – 30 iunie 2023, în intervalul orar 10:15 – 11:30
Tema 1 (27 iunie 2023) – Pasărea Kiwi;
Tema 2 (28 iunie 2023) – Corbul de mare cu picioare albastre;
Tema 3 (29 iunie 2023) – Pasărea – sabot;
Tema 4 (30 iunie 2023) – Pelicanul – creț.
Modul II – CĂLĂTORI ACVATICI
4 – 7 iulie 2023, în intervalul orar 16:15 – 17:30
Tema 1 (4 iulie 2023) – Axolotlul;
Tema 2 (5 iulie 2023) – Șopârla Gecko;
Tema 3 (6 iulie 2023) – Unicornul mărilor;
Tema 4 (7 iulie 2023) – Peștele cu velă.
Modul III – MAMIFERE INSECTIVORE
11 – 14 iulie 2023, în intervalul orar 16:15 – 17:30
Tema 1 (11 iulie 2023) – Solenodonul;
Tema 2 (12 iulie 2023) – Chițcanul – elefant;
Tema 3 (13 iulie 2023) – Tenrecul vărgat;
Tema 4 (14 iulie 2023) – Ariciul.
Modul IV – FLUTURI EXOTICI
25 – 28 iulie 2023, în intervalul orar 10:15 – 11:30
Tema 1 (25 iulie 2023) – Fluturele coada rândunicii de smarald;
Tema 2 (26 iulie 2023) – Fluturele de malachit;
Tema 3 (27 iulie 2023) – Fluturele cu aripi dantelate;
Tema 4 (28 iulie 2023) – Fluturele gaiță comun.
Modul V – FRUMUSEȚEA FLORILOR
1 – 4 august 2023, în intervalul orar 10:15 – 11:30
Tema 1 (1 august 2023) – Anemone albe;
Tema 2 (2 august 2023) – Macii roșii;
Tema 3 (3 august 2023) – Floarea soarelui;
Tema 4 (4 august 2023) – Garoafe colorate.
Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.
Perioada de desfășurare:
Atelierele de vacanță Art Antipa se desfășoară de marți până vineri, în Sala Atelier a Muzeului Antipa.
Informații despre atelier:
– La Atelierele de vacanță Art Antipa vom învăţa cum se desenează vieţuitoarele și diferite stucturi naturale;
– Vom studia după exponatele din cadrul expoziției permanente a Muzeului Antipa și vom folosi diferite surse de documentare ( albume de artă, enciclopedii, fotografii etc.);
– Vom învăța tehnici de reprezentare prin desen: măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei, etc;
-Vom picta folosindu-ne de tehnicile în acuarelă, culori acrilice, guașă, colaj, modelaj şi creioane colorate pe diferite suporturi: hârtie, acetofan, obiecte modelate, rame, etc;
– Vom discuta despre pictori clasici reprezentativi care au avut natura ca sursă de inspiraţie pentru operele lor;
– Atelierul este destinat copiilor care doresc să înveţe să deseneze şi să picteze sub îndrumarea unui artist profesionist;
– Şedinţele sunt practice, iar lucrările vor rămâne participanţilor.
– Materialele necesare desfășurării atelierelor sunt incluse în taxa de participare.
Taxa de participare:
— 1 modul – 280 lei/participant;
— 1 modul – 500 lei/ doi frați;
— pachet 2 module – 500 lei/participant;
— pachet 2 module – 950 lei/ doi frați;
— 1 ședință – 80 lei/participant.
Înscrierea participanților se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ în limita a 15 locuri/grupă.
După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita taxa de participare prin https://antipa.goticket.ro/ .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de minimum 6 participanți.
Sponsor principal: MOL România
Eveniment special
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Orele liniștite” și în luna iunie 2023, un eveniment organizat în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi. „Orele liniștite” se adresează vizitatorilor cu…
Eveniment special
02Iunie2023
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Orele liniștite” și în luna iunie 2023, un eveniment organizat în parteneriat cu asociația Supereroi printre noi.
„Orele liniștite” se adresează vizitatorilor cu nevoi speciale, pentru care perioadele aglomerate de vizitare pot fi dificile din punct de vedere senzorial.
„Orele liniștite” sunt organizate în zilele de luni. Astfel, în zilele de luni, 12 și 26 iunie 2023, între orele 13:00 – 15:00, în afara programului obișnuit de vizitare, asigurăm publicului cu nevoi speciale posibilitatea de a vizita Muzeul în liniște și feriți de agitația unei zile aglomerate.
Frații, bunicii și prietenii copiilor cu nevoi speciale sunt bineveniți.
Pentru a vă putea asigura condiții de vizitare cât mai plăcute, vă rugăm să completați formularul de participare, selectând data dorită de aici: https://forms.gle/BFhocatVgCPuJsLb7
Puteți pregăti vizita de acasă accesând secțiunea specială Muzeul Incluziv de pe site-ul Muzeului Antipa dând click pe acest link https://antipa.ro/muzeul-incluziv/
Fiecare persoană cu dizabilități + 1 însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.
Eveniment special
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă în luna iunie serie de ateliere „Descoperă. Viața sălbatică printre ierburi”, dedicate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor….
Eveniment special
02Iunie2023
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă în luna iunie serie de ateliere „Descoperă. Viața sălbatică printre ierburi”, dedicate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor.
Temă lunii iunie este despre „Locuitorii preriei americane”. Atelierul va avea loc luni, 19 iunie 2023, între 10.30 – 12.00, în sala atelier a Muzeului.
În prima parte a atelierului vom face o scurtă plimbare prin Muzeu, ne vom opri în fața dioramei „Preria” unde vom recunoaște locuitorii preriei americane. Aici vom trece în revistă câteva curiozități, informații interesante despre animale, dar și despre istoria dioramei din expoziția permanentă a Muzeului.
Inspirați și de povestea pregătită special pentru temă, în a doua parte a atelierului vom meșteri un produs de lucru manual care pe care participanții îl vor lua acasă.
Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice.
Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața animalelor sălbatice, precum și necesitatea protejării și conservării habitatelor lor.
Atmosfera de relaxare și voie bună a atelierului va fi completată de muzica special selectată pentru atelier, astfel încât fiecare participant să se bucure în cadrul Muzeului de o oră minunată alături de familie și prieteni.
Totodată, sperăm că toți participanții se vor întoarce acasă cu amintirea frumoasă „am descoperit la Muzeul Antipa” bine întipărită în minte.
Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, folosind formularul pentru înscriere: https://forms.gle/Ja4vjdmHdb3qKSha6
!Pentru coordonatorii centrelor sociale din București care au în evidență copii sau tineri cu cerințe educaționale speciale: dacă doriți să participați la activitate ocupând întreaga grupă, într-un alt interval orar față de cel anunțat în prealabil, vă rugăm să ne contactați pentru a vă oferi participarea la activitate într-un interval stabilit de comun acord.
Atelier
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii activi, cu imaginație și curiozitate, cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, să participe la atelierele re-creative de science&craft…
Atelier
02Iunie2023
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii activi, cu imaginație și curiozitate, cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, să participe la atelierele re-creative de science&craft ale proiectului „Animale cu renume mondial”!
Multe comori adăpostește Muzeul Antipa: o piesă unicat la nivel mondial, cel mai mare animal rozător din lume, cea mai mare reptilă din lume, cel mai înalt animal actual, cel mai mare animal terestru, cea mai mare pasăre de pe Pământ etc.
În atmosferă de joc și voie bună, copiii dornici să descopere mai multe informații și curiozități despre trei dintre cele mai cunoscute animale din lume, elefantul, girafa și capibara, sunt așteptați la cele 3 ateliere ale proiectului! În cadrul atelierelor, ei vor afla ce anume le face atât de cunoscute, le vor admira în expoziția permanentă a Muzeului și vor meșteri simpatice obiecte cu care să se poată juca împreună cu prietenii.
Atelierele vor începe cu o scurtă „expediție” în expoziția permanentă a Muzeului în căutarea animalelor vedetă, după care activitățile vor continua în sala atelier.
Când?
Atelierele sunt planificate după cum urmează:
I. „Capibara, gigantul rozătoarelor”:
II.„Elefantul, uriașul animalelor terestre”:
III. „Privind de la înălțime. Girafa”:
Grupa de vârstă
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.
Taxa de participare este de 60 lei/participant sau 100 lei/2 frați.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari , în limita a 15 locuri/grupă.
După completarea formularului de rezervare (https://antipa.ro/rezervari ), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.goticket.ro .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Sponsor principal: MOL România
Atelier
În perioada iunie-august 2023, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, dornici să descopere adevărul din spatele miturilor ce…
Atelier
02Iunie2023
În perioada iunie-august 2023, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, dornici să descopere adevărul din spatele miturilor ce însoțesc 3 animale deosebite – lilieci, bufnițe și broscuțe, dar și multe alte curiozități și informații interesante despre acestea, să participe la proiectul „Mit sau adevăr”!
Pe parcursul celor 3 ateliere ale proiectului, participanții vor afla dacă simpla atingere a unei broscuțe duce la apariția negilor, sau dacă o broască prezentă într-o casă influențează norocul sau ghinionul celor care locuiesc în ea, dacă bufnițele își rotesc capul la 360 grade sau dacă ele se pot apropia de noi fără să le simțim, dacă liliecii ne urmăresc pentru a ni se agăța în păr sau sunt orbi, așa cum se spune. Ei vor avea posibilitatea să admire animalele naturalizate expuse în expoziția permanentă a Muzeului, să studieze îndeaproape, în sala atelier, câteva exemplare aduse din depozitele Muzeului, dar și să-și antreneze abilitățile practice pentru realizarea unor crafturi simpatice din diverse tipuri de materiale.
Când?
Atelierele proiectului sunt planificate după cum urmează:
I. „Mit sau adevăr despre lilieci”:
II. „Mit sau adevăr despre bufnițe”:
III. „Mit sau adevăr despre broscuțe”:
Grupa de vârstă
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.
Taxa de participare este de 60 lei/participant sau 100 lei/2 frați.
Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari , în limita a 15 locuri/grupă.
După completarea formularului de rezervare (https://antipa.ro/rezervari ), veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.goticket.ro .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Sponsor principal: MOL România