Joacă-te în expoziția permanentă a Muzeului Antipa! Vânătoarea de ouă este special concepută pentru a petrece momente distractive și educative împreună cu familia sau gașca de prieteni!
Începe cu demisolul, citește cu atenție indiciile și nu uita să completezi răspunsul corect. Succes!
La final, nu uita să-ți introduci datele pentru a primi notificări când pregătim un joc nou!
1. Ai înotat în mare, apoi în râu, hai să te odihnești în Lunca Dunării. Faci cunoștință cu o pasăre mare, cu penajul alb, ciocul lung și lat care seamănă cu o lopată. Numără câte ouă are în cuib.
2. Tot în zona „Păsări coloniale” avem o vedetă: „Am un nume pompos - Ardea purpurea și mă mândresc cu el. Stau laolaltă cu rudele mele și am prins apartamentul cu stuf de la parter. Aștept cu nerăbdare să-mi cunosc puii. Câți voi avea?”
5. Rămânem puțin la Gura Portiței pentru încă o provocare: avem același nume de familie însă doar o singură familie se bucură de puii abia ieșiți din ouă.
6. Continuă vizita până la marginea pădurii ( Silvostepă)!
Ai jucat vreodată „Fazan”? Spune-mi un animal care începe cu „țe”. L-ai găsit? Câte ouă a depus?
Ai dat nas în nas cu mistreții, ai fugit mâncând pământul și ai ajuns în inima pădurii de deal. Cine face cuib și nu este pasăre?
8. Bucură-te de vizită în continuare. Vei ajunge la expoziția temporară „Antipa&Racoviță - exploratori de poveste”. Ascultă poveștile, explorează instalațiile senzoriale, apoi continuă vânătoarea de ouă. În laboratorul exploratorilor găsește o pasăre cunoscută din grădinile și parcurile urbane. Masculul are ciocul portocaliu și penajul negru. Femela tocmai a depus câteva ouă. Le-ai numărat?
9. Până aici te-ai descurcat grozav! Ai terminat provocările de pe acest nivel, urmează expoziția de la parter care te plimbă prin toată lumea. Găsește cea mai mare țestoasă marină și află unde își depune ouăle, din sursele de informare puse la dispoziție de Muzeu. Ce ai aflat?
10. Continuăm provocările la parter...
Înoată printre corali, cucerește uscatul, admiră lemurienii, rătăcește-te prin junglă și fă un popas în „Pampas”. Știai că un ou de struț poate cântări chiar 3 kg? Te invităm să faci următorul calcul: numără ouăle de struț din diorama „Pampas” și înmulțește numărul obținut cu 3. Cât de grele ar fi dacă le-am pune într-un coș?
12. Următoarea stație este Noua Zeelandă. Fă cunoștință cu kiwi, pasărea kiwi, specie simbol a insulei. Ai reperat oul? Ce dimensiune crezi că are?
În ce țară a fost descoperit?
16. Felicitări! Ai încheiat cu succes vânătoare de ouă creată special pentru tine. Dacă vrei să afli ce jocuri noi pregătim și ești de acord cu prelucrarea datelor personale, lasă-ne adresa de e-mail.
16. Felicitări! Ai încheiat cu succes vânătoare de ouă creată special pentru tine. Dacă vrei să afli ce jocuri noi pregătim și ești de acord cu prelucrarea datelor personale, lasă-ne adresa de e-mail.