Vânătoare de ouă! Distracție cu prietenii sau cu familia!

Joacă-te în expoziția permanentă a Muzeului Antipa! Vânătoarea de ouă este special concepută pentru a petrece momente distractive și educative împreună cu familia sau gașca de prieteni!

Începe cu demisolul, citește cu atenție indiciile și nu uita să completezi răspunsul corect. Succes!

La final, nu uita să-ți introduci datele pentru a primi notificări când pregătim un joc nou!

1. Ai înotat în mare, apoi în râu, hai să te odihnești în Lunca Dunării. Faci cunoștință cu o pasăre mare, cu penajul alb, ciocul lung și lat care seamănă cu o lopată. Numără câte ouă are în cuib.

2. Tot în zona „Păsări coloniale” avem o vedetă: „Am un nume pompos - Ardea purpurea și mă mândresc cu el. Stau laolaltă cu rudele mele și am prins apartamentul cu stuf de la parter. Aștept cu nerăbdare să-mi cunosc puii. Câți voi avea?”

3. Avem și în curte, le întâlnim și pe baltă. Cine sunt? ( Nu ți-ai dat seama? Vom fi 3 pui la număr în curând...)

4. Poate nu știi dar tocmai ai trecut prin Paradis. Vorbeam despre Delta Dunării, ți-ai dat seama, nu? E timpul pentru stat la plajă, pe fâșia de pământ care desparte Marea Neagră de Dunăre (Gura Portiței). Ai grijă la păsări și cuiburile lor. Numără ouăle de pe plajă. Câte sunt?

5. Rămânem puțin la Gura Portiței pentru încă o provocare: avem același nume de familie însă doar o singură familie se bucură de puii abia ieșiți din ouă.

6. Continuă vizita până la marginea pădurii ( Silvostepă)!

Ai jucat vreodată „Fazan”? Spune-mi un animal care începe cu „țe”. L-ai găsit? Câte ouă a depus?

7. Mergi mai departe...

Ai dat nas în nas cu mistreții, ai fugit mâncând pământul și ai ajuns în inima pădurii de deal. Cine face cuib și nu este pasăre?

8. Bucură-te de vizită în continuare. Vei ajunge la expoziția temporară „Antipa&Racoviță - exploratori de poveste”. Ascultă poveștile, explorează instalațiile senzoriale, apoi continuă vânătoarea de ouă. În laboratorul exploratorilor găsește o pasăre cunoscută din grădinile și parcurile urbane. Masculul are ciocul portocaliu și penajul negru. Femela tocmai a depus câteva ouă. Le-ai numărat?

9. Până aici te-ai descurcat grozav! Ai terminat provocările de pe acest nivel, urmează expoziția de la parter care te plimbă prin toată lumea. Găsește cea mai mare țestoasă marină și află unde își depune ouăle, din sursele de informare puse la dispoziție de Muzeu. Ce ai aflat?

10. Continuăm provocările la parter...

Înoată printre corali, cucerește uscatul, admiră lemurienii, rătăcește-te prin junglă și fă un popas în „Pampas”. Știai că un ou de struț poate cântări chiar 3 kg? Te invităm să faci următorul calcul: numără ouăle de struț din diorama „Pampas” și înmulțește numărul obținut cu 3. Cât de grele ar fi dacă le-am pune într-un coș?

11. Ai ajuns în Australia? Aici vei observa 2 animale bizare. Nu sunt nici păsări, nici reptile, sunt mamifere care depun ouă. Te-am uimit? Ei bine, echidna și ornitorincul sunt mamifere primitive, care depun ouă. Caută mai multe despre ouăle lor în infotouch (indiciu: pergamentoasă și transparentă).

Notează ce ai aflat...

12. Următoarea stație este Noua Zeelandă. Fă cunoștință cu kiwi, pasărea kiwi, specie simbol a insulei. Ai reperat oul? Ce dimensiune crezi că are?

13. Ia o pauză de la vânătoare. Savurează muzeul, bucură-te de restul expoziției de la parter. La etaj ai doar 2 provocări. Cum a fost până acum? Lasă-ne un mesaj care să ne ajute să concepem următorul joc online pentru tine, familia sau gașca ta.

14. Ești pasionat de dinozauri, corect? Paleontologii de la Muzeul Antipa au găsit un ou de dinozaur și l-au ascuns printre alte fosile. Ca orientare, ține partea dreaptă a sitului și nu păși în Sala Insectelor până nu-l observi!

În ce țară a fost descoperit?

15. Hai să încheiem vânătoarea. Ultima provocare este la secțiunea Anatomie comparată. Caută un pui de caiman abia ieșit din ou. Cine sunt vecinii lui? 3 nume sunt suficiente. Mulțumim!

16. Felicitări! Ai încheiat cu succes vânătoare de ouă creată special pentru tine. Dacă vrei să afli ce jocuri noi pregătim și ești de acord cu prelucrarea datelor personale, lasă-ne adresa de e-mail.

16. Felicitări! Ai încheiat cu succes vânătoare de ouă creată special pentru tine. Dacă vrei să afli ce jocuri noi pregătim și ești de acord cu prelucrarea datelor personale, lasă-ne adresa de e-mail.