- Acasă / Colecții / Colecțiile entomologice / Colecțiile de Hemiptere
Colecţiile de heteroptere (ploşniţe) cuprind peste 47.000 exemplare. Între acestea se numără și Colecția științifică de heteroptere palearctice, exotice și exemplare tip organizată de către Arnold Lucien Montandon, cu 25.123 exemplare provenite din diverse zone ale lumii şi conservată de mai bine de 100 de ani în Muzeul Grigore Antipa.
Pe lângă valoarea documentară şi memorială, colecţia are o valoare ştiinţifică mare şi prin cele 186 de exemplare-tip, fiind o colecţie cunoscută pe plan mondial şi solicitată de diverşi specialişti străini în realizarea de revizii ale unor genuri la nivel mondial.
Pe lângă această colecţie, în muzeu s-a dezvoltat o Colecţie de heteroptere – Fauna României, prin exemplare colectate de către dr. Aurora Stănescu şi diverşi colegi din muzeu, meritul de a le fi determinat şi a le organiza într-o colecţie ştiinţifică fiind al dnei A. Stănescu. Colecţia cuprinde 11.342 de exemplare din toate familiile semnalate până în prezent în fauna ţării.
Colecţia de homoptere pe care o deţine muzeul este formată din o colecţie de preparate microscopice (4.016) organizată de către Constantin Manolache – Institutul Agronomic Bucureşti şi donată de soţia acestuia în 1980, la care se adaugă o colecţie de 868 exemplare colectate şi determinate de către dr. Margareta Cantoreanu cu specii colectate din România (110 specii).